Noodhulpactie van Lume-lady Valentina (Venezuela)

More information

 De 24-jarige Valentina, psycholoog en lerares Engels, is onze Lume-vrouw in Venezuela. En wat zijn we trots op deze dappere dame: de omstandigheden in haar land Venezuela zijn zo moeilijk: het land is in diepe crisis en er is gebrek aan alles.

Maar Valentina kiest ervoor te blijven. Zelfs na wat ze meemaakte...

   

“Ik stond op het punt om de bus in te stappen, toen iemand met grof geweld mijn oorknopjes uit mijn oren rukte. Ik strompelde de bus in en ging ­zitten met mijn handen over mijn bloedende oren. Ik was verstijfd van schrik en durfde niemand te bellen, uit angst dat ze ook mijn mobiel zouden stelen. ‘Dit is de druppel, je moet het land verlaten’, zeiden kennissen en vrienden nadat ik mijn oren, voor een maandsalaris, had laten hechten in het ziekenhuis.” Maar Valentina geeft niet op: “Ik kon kiezen het land uit te gaan, net als mijn broer en zus, maar ik kies ervoor om in Venezuela te blijven, ondanks de crisis. Dit is nu mijn plek, en, hoewel ik het zelf niet zou uitkiezen, zie ik het nu als mijn opdracht om hier in Venezuela licht te verspreiden.”

En dat doet ze! Terwijl ze zelf bijna niets heeft, komt ze toch concreet in actie. Samen met haar kerk biedt ze hulp. Denk aan:

  • Uitdelen van voedsel en andere broodnodige hulpgoederen. Een basispakket goederen kost zo’n 30 euro per gezin en bestaat o.a. uit 2 kilo mais, 2 kilo rijst, 2 kilo suiker, 2 kilo bonen en tandpasta (alleen de tandpasta kost al zo’n 10 euro en prijzen voor goederen variëren per week door de inflatie).
  • Organiseren van gratis medische check up’s voor jonge kinderen (een doktersbezoek kost zo’n 10 euro, dat is voor veel Venezolanen bijna een maandsalaris…)
  • Uitdelen van medicijnen (1 antibioticakuur kost zo’n 2 euro)

Ook ontvangen de dominees een kleine vergoeding (salaris) nu de gemeenteleden dat zelf niet meer kunnen opbrengen.

Help je mee?
Wij willen Valentina graag helpen om licht te zijn in deze moeilijke situatie... want we love to share it forward! Deel je mee? Jouw gift voor deze noodhulpactie is super welkom! Maak hier jouw gift over! Dank je wel!

12/11/2019
19:20

L

View all

Lume is een beweging van vrouwen wereldwijd die elkaar inspireren, motiveren en helpen om het geloof te delen. Klein en praktisch, maar tegelijkertijd; met lef en vol verwachting! Wil jij bijdragen aan onze beweging van licht en heb je een gave actie bedacht? Start vandaag nog en maak op deze website je eigen actiepagina aan!